PROJECTS

Case Studies

In our work with corporations, across Canada, we have completed thousands of projects since our inception in 1994.

SEARCH PROJECTS

     
  • Adidas
  • Adidas
  • Adidas

Adidas

10 DUNDAS STREET E., TORONTO, ON


Square Footage: 10,900
Market Sector: Retail & Hospitality
Architect/Designer: Hariri Pontarini Architects
Electrical Engineer: The ECE Group Ltd.
Mechanical Engineer: The ECE Group Ltd.
Landlord: Penequity Management Corporation


DownloadDOWNLOAD CASE STUDY

Located on the north-west corner of the most extravagant intersection in Toronto, the new Adidas flagship store on Yonge and Dundas required a distinctive fit-out, capable of flourishing in an area of commercial radiance. To distinguish itself from fellow Dundas Square competitors, Adidas enlisted the services of Govan Brown to design and construct specific features that were unique to their location. Aside from succeeding in a setting of consistent pedestrian congestion, our construction managers were able to transform the 10, 900 square foot space into the athletic vision our client desired. Among the largest scale elements built into the Adidas store, was an internal pedestrian bridge. A prominent display of originality, the bridge was built to promote easy access between the neighboring theatre and the store. Further ingenuity is evident in the custom dumbwaiters installed for effortless transferring of products between storage and the store’s floor. These examples of functional design allow the store to operate effectively; crucial given the number of daily customers. Aesthetically, the space does not waiver from the inherit theme of sports and recreation, unmistakably discernible by barbell product bars and stadium-angled flooring. Additionally, the custom-made and installed staircase with imported glass balustrade reflects the grandiose position Adidas enjoys in the realm of sports retail. Size and status of Adidas in both the world of sports and clothing was paramount in the design of their flagship store. It was Govan Brown’s objective to construct a space that would reflect the prominence of our client, their quality and loyalty to their customers.

VIEW PHOTO GALLERY

Back to list



FEATURED PROJECTS

Shaw_Office

BENSIMON BYRNE

MasterCard_Office

UNIQLO

PayPal_Office

HOLT RENFREW

Top of page