PROJECTS

Case Studies

In our work with corporations, across Canada, we have completed thousands of projects since our inception in 1994.

SEARCH PROJECTS

     
  • Shaw Communications
  • Shaw Communications
  • Shaw Communications

Shaw Communications

2400 32 AVENUE NE., CALGARY, AB


Square Footage: 120,000
Market Sector: Communications
Architect/Designer: Shaw Interior Design/Kasian Architecture Interior Design & Planning Ltd./inStudio
Electrical Engineer: Design Core
Mechanical Engineer: Mechwave


DownloadDOWNLOAD CASE STUDY

After having completed a number of this communications’ company‘s renovations throughout their Barlow campus, we became the selected candidate to build the first phase of their multi-phase renovation project. The project seeks to makeover the entire first floor of their facility which used to be a call centre consisting of approximately 100,000 square feet. In addition, 3 floors of washrooms were also included into the project scope and required phased turn over to allow staff still occupying the building on upper floors access. This project's main focus was to prepare workspace for employee migration from this communications’ company‘s space in Calgary’s Scotiabank Tower (approx. 550 employees). Phase one of the project included renovations to the existing building to redevelop the call centre into a space that houses all of their Engineering and IT employees. The 100,000 square foot renovation also included development of the space into open office planning, breaking the large floor plate into "neighbourhoods" for different groups; private offices, high-tech meeting rooms and food service areas, work cafes, washrooms, showers and multi-function rooms were factored into the space. A portion of this space was built to LEED certification in order to match the adjacent data centre that was also built to LEED standards previously. We are maintaining the LEED approach intact by utilizing strategies such as Construction Waste Management, Recycled Content, Regional Materials, FSC wood, IAQ Management Plan and low emitting materials. The project has intricate design features including a central corridor system that zig-zags through the floor plate connecting the adjacent work "neighbourhoods.”A highly complex Rockfon slat ceiling follows the main corridor. The project was completed on an aggressive schedule in order to move 550 people into the space..

VIEW PHOTO GALLERY

Back to list



FEATURED PROJECTS

Shaw_Office

SIMONS, CORE SC

MasterCard_Office

SIMONS, LONDONDERRY MALL

PayPal_Office

MEG ENERGY

Top of page